X
Odoslať

Práca s drevom patrila odjakživa k najdôležitejším, najžiadanejším a najváženejším remeslám. Drevo je jeden z najzákladnejších prírodných materiálov a vďaka jeho spracovaniu človekom sa naša spoločnosť mohla vyvíjať a napredovať až na úroveň, na ktorej sa nachádzame dnes. Drevo je dodnes žiadaný vzácny materiál a jeho spracovaniu sa venujeme aj my.

Naša spoločnosť DAVOS trade-logistics sa od roku 2013 venuje príprave reziva, píleniu a sušeniu dreva a guľatiny. Aktuálne je v našich službách výroba stolárskeho, stavebného a obalového reziva. Okrem toho disponujeme vlastnou sušiarňou na kvalitné rezivo, pomôžeme vám s dopravou guľatiny a reziva pomocou nákladných áut s nakladacou rukou či uskladnením, pílením a krátením na mieru.

Drevárska výroba

Drevárska výroba v sebe ukrýva množstvo profesií, možností a úkonov s drevom od účelovej priemyselnej výroby až po umelecké diela. V našej firme sa venujeme primárne piliarskej výrobe kvalitného stolárskeho, stavebného a obalového reziva. Rezivo vám vieme napíliť na vami určený profil a taktiež ho precízne skrátiť.

Predaj a sušenie dreva

Okrem spracovania dreva sa venujeme aj samotnému predaju kvalitne vysušeného dreva, guľatiny a rezív. Sme registrovaný ako vývozca, dovozca a výrobca dreva, vďaka čomu môžeme každý obal dodať s označením registračného čísla podľa medzinárodnej dohody IPPC.

Typy rezív

Rezivo je stavebný materiál vytváraný pozdĺžnym rozrezaním surového dreva, alebo guľatiny. K jeho rozrezaniu a spracovaniu sa používajú profesionálne stroje ako sú napríklad kotúčové, pásové, alebo rámové píly. Po rozrezaní sa rezivo nechá vysušiť v našej sušiarni a následne si ho môžete nechať doviesť domov.

Rezivo rozlišujeme na tieto typy podľa využitia:
  • Stolárske
  • Stavebné
  • Obalové


Ako už samotný názov prezrádza, využívajú sa na stolárske, stavebné, alebo obalové práce a činnosti. V našej firme vieme spracovať a dodať všetky spomenuté typy rezív podľa požiadaviek.

Uskladnenie, pílenie a sušenie reziva

Každé rezivo je po narezaní potrebné vysušiť, aby sa zbavilo vlhkosti a zachovalo tak svoju hodnotu. Sušenie dreva môže prebiehať buď prirodzene, alebo umelo. Umelé sušenie je samozrejme rýchlejšie, no aj náročnejšie na priestory a vybavenie. Prirodzené sušenie je zase náročnejšie na podmienky.

Naša firma ponúka na využitie profesionálnu modernú sušiareň vybavenú najideálnejšími podmienkami. Stolárske, stavebné, alebo obalové rezivo vysušíme precízne a dôkladne tak, aby zachovalo svoje kvality bez najmenšieho znehodnotenia.

Po vysušení reziva sa ďalej môže spracovávať pílením na určitý požadovaný profil. Pílenie u nás prebieha na profesionálnych pílach vysokej kvality s presnosťou do najmenšieho detailu. Rezivo môžeme taktiež skrátiť na požadovanú dĺžku.

Následne treba rezivo vhodne skladovať. Pri skladovaní je nutné pozerať na viacero faktorov. Drevo je totižto veľmi háklivé na vlhkosť. Ak chcete zachovať kvalitu a hodnotu reziva, musíte dbať na to, aby bolo minimálne 30 centimetrov nad zemou. Akýkoľvek dlhodobejší kontakt so zemou môže spôsobiť poškodenie reziva. Ďalej je nutné zabezpečiť kvalitné odvetrávanie, ktoré zabezpečí, že sa vlhkosť nebude zdržiavať v ovzduší.

Na uskladnenie ponúkame vlastné priestory, v ktorých sú prispôsobené tie najlepšie podmienky. Rezivo u nás bude v bezpečí a jeho hodnota bude zachovaná v čo najväčšej miere.